Procomat doneert slimme afvalbakken aan Voetbalclub Wilhelmina Boys

BEST | De daken van de gebouwen vol zonnepanelen, LED-verlichting en zelfs reclameborden met zonnepanelen en fijnstoffilters langs de velden: voetbalclub Wilhelmina Boys verduurzaamt snel. En ze zetten steeds meer stappen. Sinds kort staan onze slimme afvalbakken langs de lijn. Procomat doneerde ze als goed doel en ging hierover in gesprek met Frits van de Ven en Toine Smits. Ze zijn zeer actieve vrijwilligers die zich inzetten voor de sponsoring en de communicatie bij de Boys.

Slimme afvalbakken langs de lijn
Tijdens de zoektocht van de club naar “partners in verduurzaming” kwamen Procomat en de slimme afvalbakken op hun pad. Afvalbakken die werken op zonne-energie en die uitgerust zijn met onder andere een pers; daar wilde Frits van de Ven meer van weten. Als dorpsgenoten was het contact al snel gelegd.

Als Procomat zijn we vol lof over de duurzaamheidsinspanningen van de club en doneerde de afvalbakken aan de club. Ze zijn heel blij met de opvallende oplossing langs het veld. Kees Koppen, sales manager bij Procomat, doet het vooral voor de jeugd van de club. Kees: "Geen afval rondom de sportvelden en in de natuur; dat is goed voor nu en later."

Veel afval in korte tijd
De afvalbakken staan op die plekken waar veel bezoekers en spelers lopen. Met het vele afval in vooral de weekenden, kunnen ze nu de hoeveelheid afval in de bakken op afstand via een app in de gaten houden. Daarnaast zijn uitpuilende afvalbakken verleden tijd en hoeven de vrijwilligers in de kantine minder vaak de bakken te legen.

Restafval verder verlagen
Toine verteld dat ze het restafval verder willen verlagen. Zo gaan ze de inkoop van glazen drankflesjes zonder statiegeld afbouwen en willen ze, net als veel andere verenigingen, profiteren van het statiegeld op PET-flesjes. Door deze apart in te zamelen, wordt het restafval verlaagd en de clubkas gespekt.

Blijven scoren
Met al deze aanpassingen wil de club op een duurzame manier de maandelijkse lasten verlagen. Dit komt uiteindelijk weer ten goede aan de leden. Dus scoren de Boys niet alleen op sportief gebied, maar ook in duurzaamheid, energiebesparing én afvalbeleid!

Website Wilhemina Boys - wilhelminaboys.nl

Meer nieuws en updates?

Volg ons via de social media kanalen.
© Copyright Procomat B.V. 2017 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram