Terug naar referenties

Cascais Ambiente – Portugal

WasteMate 120

Cascais Ambiente – Portugal

Geplaatst: 2019

 

Projectinformatie

De Portugese stad Cascais wilde op een efficiënte manier het afval in de stad ophalen en een schone leefomgeving bieden aan de bewoners en toeristen. De plaatsing van slimme afvalbakken, de WasteMate 120, van Procomat in samenwerking met Hidromaster heeft hier zeker aan bijgedragen.

De implementatie van slimme afvalbakken in Cascais maakt deel uit van de Smart Urban Cleaning, die tot doel heeft het verbeteren van de stadsreiniging, verhogen van de duurzaamheid en de omgevingskwaliteit in de gemeente te verbeteren. Bekijk de video hierover.

Inhuldiging

In 2019 zijn de slimme afvalbakken officieel ingehuldigd. "Het plaatsen van slimme afvalbakken in het centrum van onze stad is goed voor zowel onze bewoners als de toeristen. Cascais maakt graag gebruik van innovatieve oplossingen", zegt Joana Pinto Balsemão, burgemeester van de gemeente Cascais.

Carlos Manuel Martins, staatssecretaris van Milieu, was aanwezig bij de inhuldiging en prees dit initiatief: “Het is mooi om te zien dat in Cascais Ambiente opnieuw innovatieve projecten gerealiseerd worden.”

Na vier maanden

“In de eerste vier maanden dat de slimme afvalbakken in Cascais gebruikt zijn, bewijzen de innovatieve systemen zich al. In het centrum van het dorp staan ​​geen uitpuilende afvalbakken meer, ook niet als er grote groepen toeristen zijn geweest.”; is te lezen in een verklaring vanuit de gemeente. “We merken nu al een vermindering van het aantal vuilniswagens in het centrum van Cascais; met als gevolg vermindering van de CO2-uitstoot en overlast van geluid. We werken nog aan de cijfers over de impact op de inningskosten, maar we kunnen zeggen dat de impact van deze innovatie in Cascais zeer positief is, iets waar we erg trots op zijn.”

BRON: Klik hier

 

Meer informatie of een offerte?

Wij staan iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 klaar om uw vragen te beantwoorden. 

© Copyright Procomat B.V. 2017 - 2021
apartment linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram