Albufeira kiest voor onze slimme afvalbakken

Op vrijdag 16 juli 2021 werden in Praça dos Pescadores een aantal slimme afvalbakken geïnstalleerd die op zonne-energie werken. Deze WasteMates zijn aangekocht door de gemeente Albufeira via onze distributeur Hidromaster.

Bron: klik hier.

José Carlos Rolo, burgemeester van de Portugese gemeente Albufeira, was getuige van de installatie van deze slimme afvalbakken.

Duurzaam
"Deze persafvalbakken zijn eenvoudig te plaatsen, omdat ze autonoom werken op zonne-energie. Het andere grote voordeel is dat het geen fossiele energie verbruikt, dat wil zeggen dat het niet bijdraagt ​​aan de CO2-uitstoot", beschreef de burgemeester. De afvalbakken op zonne-energie werden op dezelfde dag geplaatst in het centrum van Albufeira, Avenida Sá Carneiro en in de omgeving van de Paços do Concelho.

Vele voordelen
Deze bakken hebben een perssysteem, waardoor hun capaciteit wordt vergroot en aantal ledigingen van de bakken wordt verlaagd. Dat bespaart CO2-uitstoot doordat er minder vaak geleegd hoeft te worden. "Het is een interactief apparaat, omdat het ons laat weten in welke staat ze zich bevinden, en vermijden wat niemand graag ziet, namelijk de bakken in de openbare ruimte vol met verpakking en ander afval", zei hij.

"Dit is een innovatieve en baanbrekende oplossing, aangezien deze apparatuur is uitgerust met een kunstmatige-intelligentiemodule die de gemeentelijke diensten via internet en sms onder meer informeert over de snelheid van afvalophoping, mobiliteit en bedrijfsstatus"

Voor de toekomst
Volgens José Carlos Rolo is de plaatsing van deze afvalbakken in de stad en dorpen de toekomst van de gemeente Albufeira. “Op dit moment is het een dure aanschaf en het zijn geen gemakkelijke tijden, maar de toekomst is belangrijk. Immers, door gebruik te maken van de energie die we van de zon hebben, zal deze oplossing zich op korte termijn niet alleen vertalen in milieuvoordelen, maar ook in economische voordelen. We richten ons op het verkleinen van de zogenaamde ecologische voetafdruk en willen ervoor zorgen dat we er alles aan doen om te zorgen voor een gezond milieu in Albufeira".

.

Meer nieuws en updates?

Volg ons via de social media kanalen.
© Copyright Procomat B.V. 2017 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram